Dierenpension van de Voorste Grootel, Bakel

28 bezoekers hebben een review geplaatst en 34 personen hebben een stem uitgebracht voor Dierenpension van de Voorste Grootel.

Dierenpension van de Voorste Grootel

Grotelseheide 11
5761 PX Bakel
Noord-Brabant, Nederland

Telefoon: +31 (0)492-381490
Fax: +31 (0)492-384900
KvK: 17100228



Soorten dieren: Honden, Katten
Service: Asiel, Fokker

Openingstijden:


Buiten de zomervakantie:

Maandag, dinsdag, donderdag:
Op afspraak

Woensdag, vrijdag, zaterdag:
10.00 - 16.00

Zondag:
18.30 - 19.00


Tijdens zomervakantie:

Maandag t/m Vrijdag:
10.00 - 12.00 en 18.30 - 19.00

Zaterdag:
10.00 - 12.00

Zondag:
18.30 - 19.00

Reviews:

Totaal aantal reviews:
28
Gemiddelde score:
3.3
Algemene Indruk:
3.4
Klantvriendelijkheid:
3.3
Diervriendelijkheid:
3.4
Indruk binnenverblijf:
2.7
Indruk buitenverblijf:
3.5
Hygiëne‎:
3.2
Ligging:
4.9
Prijs/Kwaliteit:
3.3
Plaats een review

1.1
Algemene Indruk:0.8
Klantvriendelijkheid:0.5
Diervriendelijkheid:0.4
Indruk binnenverblijf:0.5
Indruk buitenverblijf:0.4
Hygiëne‎:0.9
Ligging:4.7
Prijs/Kwaliteit:0.7

Review geplaatst door

, Periode: April 2013
anoniem
ik heb hier stage gelopen een aantal jaar geleden.
ik ben hier acuut weggegaan nadat ik enkele dingen heb aangetroffen.
ik liep een kamer binnen waar ik op dat moment niet mocht komen en trog twee katten dood aan in een heel klein kooitje.. met een touw om hun nek en het uiteinde van het touw hing uit de tralies deze katten waren gewoon op gruwelijke wijze gewurgd!
ook gaan de honden die daar in het pension komen niet de beloofde tijd naar buiten, deze honden moest ik één voor één naar buiten laten en zodra de laatste naar buiten was moest ik de eerste hond alweer naar binnen laten dit was dus zo'n 10/15 minuten..
toen ik er aan het werk was kwamen er twee poezen binnen van ongeveer 12 weken oud, ik riep meteen die neem ik mee naar huis voordat ze hier ook maar binnen hebben gezeten. dit mocht niet de poezen moesten eerst een week daar blijven voordat ik ze mee mocht nemen. en wat bleek... toen ik een week lang geen stage had gehad kwam ik mijn poezen ophalen zat het ene poesje gewoon in een kooi met 5 katers! omdat ze dachten dat het een kat was.

katten/poezen die daar niet binnen een week gesocialiseerd zijn worden gewoon afgemaakt. hier besteden ze geen aandacht aan en dan kan een kat ook nooit sociaal worden!

familie van mij deed hier vrijwilligers werk en ze ging de honden van Nelleke (de eigenaar van dit asiel/pension) verzorgen, deze honden zitten zelf ook dag en nacht in het pension.
die familie van mij trog een nest puppy's aan bij de jack russel van Nelleke. hier wist Nelleke niets van af dat haar hond zwanger was!
dan ben je toch een verschrikkelijke dieren eigenaar!?
Was deze review nuttig? +3

1.8
Algemene Indruk:4.0
Klantvriendelijkheid:1.9
Diervriendelijkheid:0.9
Indruk binnenverblijf:2.0
Hygiëne‎:1.1
Ligging:2.0
Prijs/Kwaliteit:0.6

Review geplaatst door

, Periode: April 2013
Miemster
Vorig jaar 2 kittens gekocht bij dit asiel, was niet zo onder de indruk van het asiel zelf, gastgezin zag er gelukkig beter uit. Eenmaal de kittens thuis, heel snel mijn beeld van het gastgezin bijgesteld. Diep en diep triest, het poesje had diaree bij thuiskomst, eerst een aantal dagen aangekeken omdat we dachten dat het van de stress van de verhuizing zou zijn. Niet dus, binnen een week zaten we bij de dierenarts, die overigens telefonisch al een 'ohw' liet horen bij het noemen van de Voorste Grootel. Blijkbaar komen daar regelmatig net geadopteerde katten, waarvan een groot deel Giardia heeft.
Gelukkig had ons (erg) kleine meisje dit niet, zij had alleen maar ontstoken oogjes en diaree. Allebei hadden ze ook nog wormen en vlooien, terwijl ze bij adoptie nog een kuur gehad zouden hebben, niet dus. Bij behandeling kwamen er volwassen spoelwormen tevoorschijn, dus gezien de tijd die er tusen de ontwormingskuren gezeten zou hebben, is dit gewoon onmogelijk, wormen hebben een langere tijd nodig om die lengte te bereiken.
Gelukkig is ze na de ontwormingskuur wel snel bijgetrokken, ook mooi op gewicht gekomen, maar ik vind het ontzettend slecht dat dingen die ze al hebben bij het verlaten van het asiel hebben, niet op kosten van het asiel verholpen kunnen worden. Inmiddels ben ik zelf vrijwilliger bij Dierenambulance Helmond en naar mijn mening is alles veel en veel beter geregeld. Mocht er in de eerste 14 dagen iets voorvallen, dan worden de dierenartskosten door het asiel betaald.

Nu was ik laatst op www.chipnummer.nl aan het kijken of mijn katten wel goed geregistreerd staan. Ook al niet, de kater is onvindbaar, terwijl het chipnummer van de poes wel in het systeem staat. Na wat ik al heb meegemaakt en inmiddels van anderen heb gehoord, verbaasd dit mij ook niks. Bij het volgende bezoek aan de dierenarts ga ik ook nog even laten controleren of het juiste chipnummer wel in het paspoort staat, het zou mij namelijk ook niet verbazen als dit ook fout is gegaan.
Was deze review nuttig? 0

9.3
Algemene Indruk:9.5
Klantvriendelijkheid:7.8
Diervriendelijkheid:9.3
Indruk binnenverblijf:9.8
Indruk buitenverblijf:9.7
Hygiëne‎:9.7
Ligging:9.8
Prijs/Kwaliteit:8.7

Review geplaatst door

, Periode: April 2013
anoniem
Ik ken deze mensen en ik heb er zelf ook een paar jaar gewerkt. Er is niks mis met dit dierenpension. Ik heb er 3 jaar terug ook nog een kat gekocht. Nogmaals, niks mis mee!
Was deze review nuttig? -3

Geen cijfer gegeven

Review geplaatst door

, Periode: April 2013
zwerfkat
02-04-2013

Beste Dierenvrienden

Even wil ik mijn verhaal ook kwijt,Jaren voer ik de zwerfkatten in Deurne uit eigen zak.
Na veel zeuren en vragen bij de gemeente voor steun kon ik het wel schudden was niet mogelijk .
Voeren van de katten was nodig maar ,steriliseren was nog harder nodig elk jaar nieuwe katjes kon niet
Ben toen uit eigen zak begonnen met 2 katers te laten helpen .in Asten.
Omdat de kosten zeer hoog zijn voeren en steriliseren belde ik naar de Voortste-Grootel in Bakel.
Ik vertelde dat er 3 zwangere katjes waren hoe we dat op konden lossen.
Vang alles , de kittens moeten wel heel klein zijn dan kun je die nog socialiseren.
Wij hebben achter het huis na heel veel werk 2 katten laten jongen de eerste had 3 kittens
De tweede 4 . Kittens We hebben ze de volgende dag de katjes waren dus maar een dag, alles op
laten halen door Bakel de mevrouw aan de lijn beloofde mij dat ze in een pleeggezin kwamen .
Na enkele dagen belde ik naar Bakel om te vragen hoe het was met de katjes ,ik moest niet meer bellen,alle katjes waren besproken.
Na 3 dagen belde ik weer naar Bakel omdat het eerste gesprek maar raar over kwam.
Toen is mij heel duidelijk gemaakt.

Mevrouw alle zwerfkatten die hier binnen worden gebracht worden per Definitie Geëuthaniseerd Punt
Voor mij niet een goed woord over de Voorste-Grootel PUNT

Een heel grote dierenvriend.
Was deze review nuttig? -3

0.2
Algemene Indruk:0.2
Klantvriendelijkheid:0.2
Diervriendelijkheid:0.2
Indruk binnenverblijf:0.2
Indruk buitenverblijf:0.2
Hygiëne‎:0.2

Review geplaatst door

, Periode: Maart 2013
anoniem
Ook wij hebben verschrikkelijke ervaringen met dit asiel. Ik kende deze website nog niet, maar nu zal ik hier ook eens een boekje open doen.

De mooie raskat van onze buren is door medewerkers van hen meegenomen en zo in het asiel van de Voorste Grootel beland. Deze kat was in blakende gezondheid En had een identificatiechip welke ook geregistreerd was. Ze waren super ongerust, kat kwam normaal altijd thuis en bleef in de buurt van de woning. Dit zijn mensen op leeftijd en dus ook niet zo actief op internet. Voor hen heb ik de kat aangemeld bij amivedi, ook op de identificatiechip veranderd dat hij vermist was. Voor hen ben ik toen blijven zoeken op sites en we hebben overal posters opgehangen. Uiteindelijk zag ik hem staan, op de website van dit asiel. Ik ben er meteen heengegaan, maar kon toen niet gaan kijken, ik kon een afspraak maken. Volgende dag weer teruggegaan en verwezen naar de kat op de website. Helaas pindakaas, de kat was er niet meer, hij was namelijk na twee weken herplaatst. Maar dat is de kat van mijn buren! Ja mevrouw, hij was hier al een tijdje. Maar hij was gechipt! Nee hoor, dat was hij niet. Wij konden geen chip vinden hoor. Daar sta je dan, totaal verbaasd en verbijsterd. Ook totaal geen medeleven of empathie, wegwezen was eerder de boodschap. Een week later ging de telefoon. De nieuwe eigenaren waren met de kat bij hun dierenarts, die erachter kwam dat deze kat al een chip bij zich droeg en waren zo eerlijk om de oude eigenaren te bellen. Ze hebben de kat teruggeven en contact gezocht met het asiel. Ze wilde hun geld terug, maar dat kregen ze niet hoor, ze waren immers zelf verantwoordelijk voor het teruggeven van de kat! Echt niet normaal.. Die hebben hun volgende kat dus ook mooi elders gehaald! Daarbij bleek de kat bij de dierenartscontrole van de nieuwe eigenaren ook nog eens lintworm en vlooien te hebben, die hij dus in het asiel heeft opgelopen.

En dan wordt hier gesproken over ziektes enzo. Nou dit asiel test hier dus helemaal niet op! Mijn tip, ver uit de buurt blijven met je diertjes. En iedereen die in Deurne woont, let op als je, je dier kwijt bent, voor het zelfde geld is bovenstaand verhaal straks ook op jullie van toepassing.. :(
Was deze review nuttig? -3

0.3
Algemene Indruk:0.4
Klantvriendelijkheid:0.3
Diervriendelijkheid:0.3
Indruk binnenverblijf:0.3
Indruk buitenverblijf:0.5
Hygiëne‎:0.3
Ligging:0.2
Prijs/Kwaliteit:0.4

Review geplaatst door

, Periode: Maart 2013
Stacey
Ingrid, wat je zegt is totaal niet onderbouwd..

Waarom denk je dat de Landelijke Dierenbescherming, in heel Nederland zwerfkattenprojecten ondersteund volgens de TNR-Methode? Denk jij dat, dat dan nergens op slaat? of niet overlastbeperkend is? Terwijl er in HEEL Nederland op die manier gewerkt wordt? En dus bij een klein (niet aangesloten bij DB)-Asiel niet, wil zeggen dat, dat beter is? Het is verboden om gezonde dieren te doden, zelfs een dierenarts mag dit niet doen! Dan ben ik toch wel heel benieuwd wie de dierenarts van dit asiel is...

Ik citeer een bericht van de Dierenbescherming n.a.v. het bericht over van De Voorste Grootel: "Wanneer iemand een dier wil laten inslapen moet men daarvoor naar de dierenarts. Een dierenarts legt een eed af, waarin hij aangeeft dat hij elk dier dat hulp nodig heeft, ook daadwerkelijk zal helpen. Het grootste deel van de dierenartsen zegt aan dit soort praktijken geen medewerking te verlenen, omdat ze geen dierenarts zijn geworden om gezonde dieren in te slapen en gelijk hebben ze!
Bij klachten of informatie over medische centra; dierenartsen en/of praktijken verwijzen wij deze altijd door naar de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (http://www.knmvd.nl/home )of eventueel bij het Veterinair Tuchtcollege (http://www.agro.nl/vtc )
Ook zou u evt. melding kunnen doen bij het meldnummer 144."

Ook apart dat Dierenbescherming BZO, Dierenambulance Helmond, Stichting Kittenopvang Miauw en Stichting Kattekop, allemaal op volgens de TNR-methode werken en zwerfkatten dus NOOIT in laten slapen, tenzij medisch noodzakelijk en ze allemaal in hetzelfde gebied werken, of aangrenzend als van de Voorste Grootel.. De vrijwilligers van deze organisaties, vangen de katten met vangkooien. Na het vangen worden de dieren gecastreerd of gesteriliseerd en op een rustige plek verzorgd tot ze goed zijn hersteld. Daarna worden ze weer vrijgelaten. Op deze manier wordt de overlast voor de omgeving minder. Door de hormoonwijziging na castratie of sterilisatie worden de katten rustiger, vechten ze minder en stoppen ze met sproeien waardoor de stankoverlast minder wordt. Ook worden op deze manier nieuwe nestjes en dus uitbreiding van de groep voorkomen.

Ik krijg sterk het gevoel dat de zogenaamd positieve reacties hier alleen van insiders van het asiel komen. Jammer.. Kom de waarheid toch eens onder ogen.

Een hok vol stront is niet normaal! Als je geen tijd hebt om dat op te ruimen, moet je geen dieren opvangen (of veel minder). Chips zwerven bij 1 op de 1000 dieren misschien door het lichaam, bij van de Voorste Grootel wordt dit excuus altijd gebruikt wanneer men verwijst naar een chip.

Onlangs is de kat van een vriend van mij in dit asiel beland, na weken zoeken bleek hij daar te zijn. Ook toen was de reactie weer "we konden de chip niet vinden" en ik haal mijn eigen reader over de kat en voila, chip! 2 seconden en hij vond hem. Dus of het materiaal is totaal ongeschikt of er wordt echt op een hele nare manier gewerkt daar.

En je kunt wel schrijven als "wij dierenverzorgers" maar kijk eens op facebook, het bericht over van de Voorste Grootel is al 700 keer gedeeld. 50% hiervan zijn dierenverzorgers/organisaties/vrijwilligers/dierenartsen.

Geen enkel persoon die deze werkwijze ondersteunt. Dit gaat over de ruggen van de arme dieren. Een heel foute werkwijze. Een fout kan gebeuren, maar dit is een jarenlange opsomming van verschrikkelijk leed binnen een asiel. Dit KAN niet. Dit MAG niet.
Was deze review nuttig? -1
Plaats een review
Om spam en laster tegen te gaan is het alleen mogelijk om een review te plaatsen als je bent ingelogd.

Klik hier om in te loggen »

Zijn de gegevens van dit pension niet correct? Of heb je aanvullingen?

Ben jij de eigenaar van dit pension?

Andere pensions in de buurt van Bakel